Opbouw – een kort verslag –

Dinsdagavond. Eindelijk. Het is zover. Na werk als een speer naar het groepshuis, want daar wordt de vrachtwagen ingeladen. Een teken dat het kamp echt om de hoek staat. Fijn, want na zo’n lange voorbereidingstijd, was het organisatieteam in de hoogste staat van paraatheid, en toe aan afronding van de voorbereidingsfase. Het was tijd om wat zaken te laten gebeuren!

Op het groepshuis aangekomen was het bijzonder prettig om te mogen constateren dat er zoveel leiding was gekomen om de vrachtwagen te laden. De 13 meter oplegger die door Fred geregeld was, moest namelijk gevuld worden. Met veul materiaal. Een heel lokaal vol om precies te zijn. Natuurlijk, de nodige discussie over hoe te laden. Mannen die auto’s laden… elke man weet dat dan voorzichtigheid geboden is 🙂 Zo ook hier.

Een uur of 4 later was het wel klaar. Of we waren er klaar mee, maar in ieder geval zat het grootste deel in de vrachtwagen. Morgen weer een dag. Maar dan een van reizen.

Zo gezegd zo gedaan. Met het opbouwteam om 10.00 afgesproken om te verzamelen. En wat een prachtig weer was het. In een kleine 2,5 uur reden de meesten naar het kampterrein toe, bijzonder soepel, zonder problemen.  En de vrachtwagen had nog zo’n 45 minuten langer nodig.

Eenmaal aangekomen op het terrein was daar het beeld wat je als organisatie niet wil zien. Een andere groep, op “ons” terrein. WAAATTT??? Gelukkig bleken ze te gaan vertrekken. Maar…. dat klinkt eenvoudiger dan het kennelijk is. Pas 2,5 uur later was de hele groep vetrokken, en konden wij, inmiddels toch wat verbrand in de felle zon, eindelijk aan de slag. Met een vakkundige stuurbeweging, manouvreerde Fred de enorme oplegger in 1 keer het terrein op. Zo’n 3 uur later stond het leidingterrein voor de opbouwploeg opgezet en wel, klaar om bewoond te gaan worden.

Na een heerlijke BBQ en een gezellig avondje kozen de meeste opbouwers eieren voor hun geld. Op tijd tussen de lakens, want moe en morgen nog zo’n dag.

Op dag twee van het opbouwen begonnen met het volledig leeg maken van de vrachtwagen om vervolgens aan het terrein van de GSV te gaan bouwen. Maar ook werd de oplegger zo gepositioneerd dat hieruit een podium kon worden gemaakt. En dat podium kwam er… wauw. Op een eerste blik is het niet eens meer als vrachtwagen te herkennen. Rond 5 uur afgerond, om gezellig een maaltijd te nuttigen en wat te ontspannen.

Op vrijdag is begonnen met het afronden van de zaken die opgebouwd moesten worden. Ook zijn we aan de slag gegaan met een groot pionier-object. Een toren die zowel als toren , vlaggenmast en antenne moet fungeren.  Op het terrein de laatste puntjes op de i gezet. Na een heerlijke maaltijd met bloemkool en broccoli met bratwurst (*fusion cooking* :-)) zijn een aantal mensen van de kamporganisatie vertrokken naar Nederland om daar de volgende dag de busjes op te halen die de kinderen richting terrein zouden vervoeren.

En het bleef nog lang onrustig op het terrein…

Zie ook de foto’s van de opbouw voor de visuele ondersteuning van dit verslag…